En svensk have med SIF pileskulpturer

I en have udenfor Stockholm i Sverige står de flotteste udgaver af den populære SIF pileskulptur. Det er Sveriges smukkeste træer, påstår haveejerne selv, og det er svært at være uenig med dem.

I 2013 besøgte ægteparret Baugaardens stand på Nordiska Trädgårdar havemessen i Stockholm. De forelskede sig dybt i vores SIF pileskulptur på grund af dens åbne design og høje stamme. Samtidig kunne de etablere LED spots ind i skulpturen, og dermed kunne ønsket om lys i haven opfyldes.

Ægteparret havde året forinden bygget nyt hus i moderne stil, og haven, som skulpturerne skulle plantes i, var stadig under etablering. Ejerne var ikke interesseret i en lukket have med tæt hæk men mere en åben have med nogle kunstneriske elementer i, der fangede opmærksomheden.

Der blev etableret i alt 5 ‘Sif’ skulpturer i stammehøjden 180 cm. I græsplænen plantede de 3 Harlekin træer i forskellige højder. Det skabte et lille tableau i haven.

Med årene er skulpturerne kun blevet smukkere at se på. Stammerne er blevet kraftige og er groet sammen de steder, hvor pilegrenene krydser hinanden. Og kronerne bliver hvert år klippet i cylinderform og det gør skulpturen helt unik og fantastisk.

“Sveriges finaste Pilträd”

Privat haveejer, Sverige

Det enkle design gør ‘Sif’ yderst velegnet som lyskilde i haven, da stammen altid vil være åben og lade lyset skinne igennem, selvom pilen gror sammen i alle krydsene. Lys i haven forlænger havesæsonen og omdanner haven til et ekstra rum, man kan opholde sig i eller kigge ud på, når vejret ikke tillader havevandring.

Du kan læse mere om skulpturen ‘Sif’ her.

Galleri