Tivoli, København

Det var på erhvervsmessen Have & Landskab i 2009 at Baugaarden kom i kontakt med Tivoli for første gang. Her blev ideen om specialdesignede pileskulpturer til Tivoli skabt Efterfølgende mødtes Heinrich Braun med Tom Knudsen i Tivoli, hvor de sammen udvekslede tanker og ideer til de nye skulpturer. En rundtur i haven gav input til skulpturernes placering og udseende, og det resulterede i 20 skulpturer i 5 forskellige modeller, der blev etableret rundt i haven.

Pileskulpturerne er designet med udgangspunkt i kendte varetegn fra Tivoli. Det er blandt andet den store løgformede skulptur på taget af restaurant Nimb samt det karakteristiske Harlekin-mønster, som er en integreret del af Tivolis visuelle identitet.

Skulpturerne indgår som en naturlig del af Tivolis havemiljø men fremstår samtidig som individuelle levende kunstværker. Selvom pil er en løvfældende træsort, står skulpturerne i Tivoli året rundt.

”Mit umiddelbare indtryk af Baugaardens pileplanter er, at de udtrykker noget nyskabende og overraskende – levende planter som skulpturer. Og min forventning er, at planterne kommer til at leve op til Tivolis mission, nemlig at betage vores gæster”  

Tom Knudsen, chefgartner i Tivoli

Galleri